2013. március 2., szombat

Bemutatkozás

A Leleszi TAS íjászklub 2009 IX. 10 – én volt regisztrálva a belügyminisztériumban mint polgári társulás, amely az íjász sportot annak kultúráját, hagyományait, és változatait hivatott terjeszteni. Az alakító tagok elsődleges céljai között a sportolási lehetőség megteremtésén kívül Lelesz jobb sorsra érdemes polgárainak az összefogása is szerepel nemre és korosztályra való tekintet nélkül. Erre a célra az íjászsport ideális lehetőséget kínál, mivelhogy bármilyen korban el lehet kezdeni és jó eredményeket érhetnek el úgy a fiatalok, mint a korábban születettek.
A klub kezdő lépéseit Urbán László helyi vállalkozó tette lehetővé hathatós anyagi támogatásával, amit az alap felszerelés megvásárlására költöttünk és aki azóta is az egyik legfőbb támogatónk. Dicséretre méltó a polgármester úr és az önkormányzat hozzá állása is akiknek jóvoltából bátran ki merünk állni és nincs okunk szégyenkezni a 3 D – s célpontokkal való felszerelés miatt.
Rendszeres résztvevői vagyunk a környék más amatőr íjásztársulatok által rendezett versenyeken, ahol lövészeink becsülettel helyt is álnak. Ahhoz képest, hogy viszonylag fiatal társulat vagyunk, az eredményeink nem erről tanúskodnak. Bár aranyérmünk még kevés van, de ezüst és bronzéremmel bőven el vagyunk látva.
Kapcsolatban álunk a magyarországi Keleti Gyepű íjászaival is és íjászaink már hadrendbe álltak az általuk rendezett versenyeken is és nem vallottunk szégyent.
Nem utolsósorban pedig még barátainkkal szeretnénk összehozni egy úgynevezett Zempléni íjászok testvériségét, amely összefogná a volt Zemplén vármegye íjat feszítők táborát határokra való tekintet nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése